Καρίκι, Οίνος Λευκός Ξηρός
Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Κρήτης
Προέλευση: Επιλεγµένοι αµπελώνες συνεργαζόµενων αµπελουργών του Nοµού Ηρακλείου
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 50% – Αθήρι 50%
Έδαφος: Αµµώδης έως αµµοπηλώδης σύσταση, Αµπελώνες σε ύψος 500m
Αλκοολικός Τίτλος: 12%
Δυνατότητα παλαίωσης: Πιείτε το τώρα
Συνθήκες σερβιρίσµατος: Σε θερµοκρασία 10-12°C
Συνδυασµός µε φαγητό: Πληθωρικό και απολαυστικό µε σαλάτες και θαλασσινά
Volume: 750ml
Χαρτοκιβώτιο 12 φιαλών
Xαρµάνι των αιγαιοπελαγίτικων λευκών ποικιλιών Ασύρτικο και Αθήρι Kρασί µε λαµπερό κίτρινο χρώµα και πράσινες ανταύγειες. Τραγανό, φρέσκο, µε νότες γκρέιπφρουτ και ροδάνθεµου στη µύτη, εξαιρετική οξύτητα και όµορφο στρογγυλό τελείωµα. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό κρασί.
Artis, Οίνος Ροζέ Ξηρός
Τύπος: Oίνος Ερυθρωπός Ξηρός
Κατηγορία: Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Κρήτης
Προέλευση: Επιλεγµένοι αµπελώνες συνεργαζόµενων αµπελουργών του Nοµού Ηρακλείου
Ποικιλιακή σύνθεση: Μοσχάτο – Κοτσιφάλι
Έδαφος: Αµµοπηλώδης σύσταση. Αµπελώνες σε ύψος 400-500m
Αλκοολικός Τίτλος: 12%
∆υνατότητα παλαίωσης: Πιείτε το τώρα
Συνθήκες σερβιρίσµατος: Σε θερµοκρασία 10-12°C
Συνδυασµός µε φαγητό: Με θαλασσινά πιάτα της µεσογειακής κουζίνας, ζυµαρικά µε θαλασσινά, σολωµό µε σπαράγγια και φαγητά της ασιατικής κουζίνας και κυρίως της κινέζικης.
Volume: 750ml
Χαρτοκιβώτιο 12 φιαλών
Οίνος από τη συνοινοποίηση της ερυθρής ποικιλίας Κοτσιφάλι και της λευκής ποικιλίας Μοσχάτο λευκό. Με ισορροπηµένη γεύση, όπου αναδεικνύονται έντονα αρώµατα µικρών κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι, φράουλα, βατόµουρο. Με µοναδικό όγκο, στρογγυλό χαρακτήρα, αλλά και χαρακτηριστική οξύτητα που του εξασφαλίζει µεγάλης διάρκειας επίγευση.
Kotsifali - Syrah, Οίνος Eρυθρός Ξηρός
Τύπος: Οίνος Eρυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Κρήτης
Προέλευση: Επιλεγµένοι αµπελώνες συνεργαζόµενων αµπελουργών του Νοµού Ηρακλείου
Ποικιλιακή σύνθεση: Κοτσιφάλι 60% – Syrah 40%
Έδαφος: Αργιλοασβεστώδης έως αµµοπηλώδης σύσταση. Αµπελώνες σε ύψος από 400 έως 700m
Αλκοολικός Τίτλος: 14%
Ωρίµανση: 12 µήνες σε βαρέλια και 4 µήνες παλαίωση στη φιάλη
Παραγωγή: 10.000 φιάλες
Δυνατότητα παλαίωσης: 7 έτη
Συνθήκες σερβιρίσµατος: Σε ανοιχτή καράφα για 30΄ µε 60΄ για να «αναπνεύσει» και σε θερµοκρασία: 16-18°C
Συνδυασµός µε φαγητό: Κρασί που συνοδεύει εξαιρετικά κρέας µοσχαρίσιο ψητό ή σχάρας ή κρέας µε πικάντικη κόκκινη σάλτσα, ψητά λαχανικά και κίτρινα τυριά
Volume: 750ml
Χαρτοκιβώτιο 12 φιαλών
Μοναδική κράση του κοσµοπολίτικου Syrah µε την κρητική ποικιλία Kοτσιφάλι Χρώµα έντονα κόκκινο, ενώ το µπουκέτο του είναι πολύπλοκο µε αναµνήσεις από φρούτα του δάσους και νύξεις πράσινου πιπεριού. Το στόµα χαρακτηρίζεται από έντονη καλοδοµηµένη βελούδινη γεύση, άψογα ισορροπηµένη οξύτητα και µακριά επίγευση.
Χατίρι, Οίνος Λευκός Ξηρός
Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός
Προέλευση: Επιλεγµένοι αµπελώνες συνεργαζόµενων αµπελουργών του Nοµού Ηρακλείου
Ποικιλιακή σύνθεση: Malvasia Aromatica 100%
Έδαφος: Αργιλοασβεστώδης ως αµµοπηλώδης σύσταση, Αµπελώνες σε ύψος 350-550m
Αλκοολικός Τίτλος: 13%
Δυνατότητα παλαίωσης: Πιείτε το τώρα
Συνθήκες σερβιρίσµατος: Σε θερµοκρασία 10-12°C
Συνδυασµός µε φαγητό: Mεσογειακή κουζίνα, θαλασσινά, ελαφριά τυριά και φρούτα
Volume: 750ml
Χαρτοκιβώτιο 12 φιαλών
Μονοποικιλιακός οίνος της ποικιλίας Malvasia Aromatica Με χρυσοκίτρινο χρώµα, φρουτώδες και νότες εσπεριδοειδών. Απαλό και κρεµώδες στο στόµα µε εξαιρετική γευστική ισορροπία και χαρακτηριστική αρωµατική επίγευση από γιασεµί και νυχτολούλουδο.
Mare de Candia, Οίνος Λευκός Ξηρός
Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: Προστατευόµενη Ονοµασία Προέλευσης: Χάνδακας-Candia
Προέλευση: Επιλεγµένοι αµπελώνες συνεργαζόµενων αµπελουργών του Nοµού Ηρακλείου
Ποικιλιακή σύνθεση: Βηλάνα 85%, Βιδιανό, Aθήρι, Ασύρτικο 15%
Έδαφος: Αργιλοασβεστώδης έως αµµώδης σύσταση Αµπελώνες σε ύψος 400-700m
Αλκοολικός Τίτλος: 13%
Συνθήκες σερβιρίσµατος: Σε θερµοκρασία 10-12°C
Συνδυασµός µε φαγητό: Απολαυστικό µε θαλασσινά τηγανητά, ριζότο µε θαλασσινά, ψητά ψάρια σχάρας, πιάτο τυριών
Volume: 750ml
Χαρτοκιβώτιο 12 φιαλών
Σπάνιο χαρµάνι των λευκών γηγενών ποικιλιών Bηλάνα, Bιδιανό, Aθήρι και Ασύρτικο Με λαµπερό κίτρινο χρώµα και πράσινες ανταύγειες – χαρακτηριστικά ενός νέου και µεγάλου κρασιού. Στη µύτη διακρίνεται η πολυπλοκότητα του χαρµανιού, όπου επικρατούν έντονα λεµόνι, αχλάδι, φλούδες πορτοκαλιού και λουλούδια. Το στόµα χαρακτηρίζεται από άψογα ισορροπηµένη οξύτητα και µακριά επίγευση.
Καρίκι, Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Τύπος: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Κρήτης
Προέλευση: Επιλεγµένοι αµπελώνες συνεργαζόµενων αµπελουργών του Ν. Ηρακλείου
Ποικιλιακή σύνθεση: Κοτσιφάλι 60% – Μαντηλάρι 40%
Έδαφος: Aµµοαργιλοασβεστώδης έως αµµοπηλώδης σύσταση, Αµπελώνες σε ύψος από 300 έως 500m
Αλκοολικός Τίτλος: 12%
Ωρίµανση: 6 µήνες σε δεξαµενή, και 2 µήνες παλαίωση στη φιάλη
Συνθήκες σερβιρίσµατος: σε θερµοκρασία 16-18°C
Συνδυασµός µε φαγητό: Κρέας µοσχαρίσιο ψητό φούρνου ή σχάρας, φιλέτο σχάρας, χοιρινό στο φούρνο µε δαµάσκηνα
Volume: 750ml
Xαρµάνι των γηγενών ερυθρών ποικιλιών Κοτσιφάλι και Μαντηλάρι Kρασί µε χρώµα πορφυρό και ιώδεις ανταύγειες στη νεότητά του. Πλούσια και ισορροπηµένη γεύση µε στρογγυλό χαρακτήρα, αλλά και µέτρια οξύτητα που του εξασφαλίζει επίγευση µεγάλης διάρκειας. Xαρακτηριστικό του είναι το πυκνό άρωµα µικρών κόκκινων φρούτων (βατόµουρο, κεράσι) µε νότες µαύρου πιπεριού.
Artis Red, Κοτσιφάλι
Τύπος: Oίνος Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Κρήτης
Προέλευση: Επιλεγµένοι αµπελώνες συνεργαζόµενων αµπελουργών του Nοµού Ηρακλείου
Ποικιλιακή σύνθεση: Κοτσιφάλι 100%
Έδαφος: Αµµοαργιλοασβεστώδης έως πηλώδης σύσταση
Αλκοολικός Τίτλος: 12%
Παραγωγή: 10.000 φιάλες
Ωρίµανση: 6 µήνες σε δεξαµενή και 2 µήνες παλαίωση στη φιάλη Δυνατότητα παλαίωσης: 2-3 έτη
Συνθήκες σερβιρίσµατος:Σε θερµοκρασία 16-18°C
Συνδυασµός µε φαγητό: Σαν απεριτίφ και µε κρέπες µε κρέας και πλούσια κόκκινη σάλτσα, µακαρόνια µε κιµά, ποικιλία κρεατικών (mixed grill), ψαρονέφρι στα κάρβουνα
Volume:750ml
Χαρτοκιβώτιο 12 φιαλών
Μονοποικιλιακός οίνος από τη γηγενή ερυθρή ποικιλία Κοτσιφάλι. Με ελαφριά γεύση, όγκο, στρογγυλό χαρακτήρα, αλλά και µέτρια οξύτητα που του εξασφαλίζει µεγάλης διάρκειας επίγευση. Το χαρακτηριστικό στο στόµα είναι η ήπια τανικότητα.